10.8.2014

Vääksyn kanavalla

Mun piti eilen illalla tulla jo kertomaan meijän eilisestä päivästä, mutta Eevin nukahdettua innostuinkin neulomaan, joten mun loppu ilta meni puikkojen ja langan parissa.

Eilen iltapäivästä mietin, että mitähän sitä tänään teksisi. Juuri silloin Viiviltä tuli viestiä, että keskittäisiinkö jotain tekemistä. Viivi tuli Veetin kanssa meille ja laitoin mut ja Eevin lähtövalmiiksi ja hypättiin autoon. Päätettiin lähteä käymään Vääksyssä.

Silloin kun mä olin pieni, meillä oli perheen kanssa tapana käydä Vääksyn kanavalla kattomassa veneitä, syödä jäätelöä ja käydä puhaltamassa joka kesä. Siitä oli kauan aikaa, kun viimeksi olin käynyt Vääksyssä. Vääksyyn tultaessa huomasimme, että siellä oli juuri sopivasti markkinat käynnissä.


Käveltin markkinat läpi. Kuinka ärsyttävää onkaan, kun nykyaikana ei vielä kaikkialle käy pankkikortti. Olisin halunnut ostaa metrilakuja, mutta mulla on käteistä mukana tosi harvoin, joten ei tietenkään nyt ollut, kun olisi tarvinnut. Markkinat oli mielestäni paremmin järjestetty, kun Lahen markkinat, Anianpellon markkinoilla oli ihanasti tilaa liikkua kahtien vaunujen kanssa. Mahduimme menemään vierekkäin ja rupattelemaan. Tosin ymmärrän kyllä, että Lahen väliaikaisella torilla ei paljon ole tilaa, koska tori on ängetty kaupunkin kirjaston ja teatterin viereen siksi aikaa, että toriparkki valmistuu.


Rintareppu on ollut meijän monen reissun pelastus. Eevi ei viihdy enään vaunukopassa kuin silloin tällöin. Vaunujen työntämistä ja kävelyä helpottaa huomattavasti rintareppu, kun ei tarvitse yrittää Eeviä raahata samalla sylissä. Ootan kyllä jo kovin, että saahaan istuinosa vaunuihin, Eevi viityisi ihan varmasti puoli-istuvassa asennossa paljon paremmin, kun näkisi paremmin ympärille.


Kun oltiin markkinat kierretty, käytiin hakemassa kaupasta köyhien mammojen evästä, eli eines lihapullia ja -broileripullia. Ja hyvää oli! Mentiin eväitä syömään kanavan äärelle, jossa tuli istuttua muutama tunti höpötellen.



Meijän pikkuset oli koko reissun ajan hereillä, ja kattelivat kiinnostuneina kaikkea ympärillä olevaa. Kotiin päästäessä Eevi oli jo aika väsynyt. Laitoin Eeville iltapalan kiehumaan.






Taisi olla hyvää sosetta, pikku neiti söi tosi paljon. Iltapalasoseessa oli tällä kertaa vähän kaikkea, jotta sain pakkasta tyhjäksi. Keitin perunaa, porkkanaa, herne-maissi-paprikaa seka papuja ja pakkasesta heitin sekaan bataattia ja kukkakaalia. Namnam, ja jälkiruuaksi oli mangopilttiä. Ei mennyt kauaakaan syönnin jälkeen kun prinsessa nukahti, rankkaa tuo ulkoilu.


Meillä on muuten viime päivinä opittu kunnolla ryömimään. Tähän asti se on ollut sellaista, että vahingossa on menty eteenpäin, mutta nykyään mennään ihan tarkoituksella. Eevista kaikista mukavinta on mennä keltaista hymynaama kohti, ei mene kauaakaan, kun pikku neiti on parin metrin päästä lähdettyään saavuttanut paperin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!