18.2.2015

10kk neuvola

Elikkäs maanantaina Eevillä oli 10kk neuvola. Neuvolassa ei ollut tällä kertaa mitään ihmeellistä, kunhan höpöteltiin kuulumisia, otettiin mitat ja neiti sai leikkiä. Eevi ei olisi millään malttanut lähteä kotiin, niin kiva oli leikkiä. Seuraavan kerran on 1 -vuotis neuvola huhtikuussa, jolloin tyttö saa rokotuksiakin.

Neuvolan mitat:
paino: 8410g (7610g)
pituus: 70,4cm (68,3cm)
py: 45,3cm (44,6cm)

"Iloinen Eevi tyttö on kehittynyt hienosti taidoissa.
Ottaa askelia ilman tukea.
Kasvut kunnossa."

Neuvolatäti päivitteli kuinka kovaa vauhtia neiti on kehittynyt, vaikuttaa kuulemma taidoiltaan vanhemmalta, kun mitä on. Neuvolan tätskä oli myös vähän ihmeissään, kun meijän likka kävelee jo ilman tukea. Eevi esitteli ylpeänä neuvolassa kävelytaitojaan.
Eevi on siis pitkään ottanut paria askelta ilman tukea, mutta viime viikolla neiti lähti kunnolla kävelemään. Nyt pitäisi kokoajan kävellä ilman tukea. Harmi vaan, että tasapaino ei ihan vielä ole niin hyvä, että kauhean pitkiä matkoja neiti pysyisi pystyssä. Vaikkakin tosi hyvin kävelee jo metrejä. Välillä konttaaminen on mukavampaa, sillai pääsee paljo lujempaa.
Pikku hiljaa Eeviltä on ruennut tulemaan sanojakin. "Hyvää" -neiti toistaa tosi usein, varsinkin sen jälkeen kun on tehnyt jotain. Samoin tulee jo "vauva" ja "mamma". Kauheasti tyttö yrittää toistaa sanoja, ja erilaisia tavuja tulee. Ootan niin sitä, että neiti oppii puhumaan ja häntä ymmärtää paremmin.
Eevi tykkää kovasti vilkutella ja moikata ihmisille. Eilenkin, kun oltiin kaupassa, morjesti neiti jollekkin tuntemattomalle miehelle hymysuin.

Pitkään aikaa meillä ei ole näkynyt vierastusta, neiti on suurin piirtein kaikkien kaveri. Uuden ihmisen tavatessaan Eevi tykkää hetken katsella sylistä tuota uutta ihmistä, mutta vähän ajan päästä uskaltaa rueta leikkimään ja juttelemaan.
Viime viikkoina meijän päivärytmi on ollut suurinpiirtein seuraavanlainen:
-herätys n. klo 9
-aamupuuro 11
-päikkäreille 13 aikaa, nukkuu parisen tuntia (jos ollaan jossain reissussa niin nukkuu yleensä kahdet lyhyet päikkärit)
-herättyään välipala-aika n. 15, rahkaa/jugurttia/viiliä/hedelmiä
-17 maissa on ruoka. Nykyään melkein aina Eevi syö samaa ruokaa, kun me. Ruuan kanssa on tarjolla kevytmaitoa
-iltapuuro 20
-ja yöunille 21-22.
Yöt Eevi nukuu kokonaan. Iltasin tyttö käy kiltisti nukkumaan, kun vie sänkyyn. Jonkun aikaa saattaa jutella sängyssä, mutta jossain vaiheessa nukahtaa sinne.

Hampaita löytyy suusta kaksi. Ja taas taitaa olla yksi tulossa.

Eevi rakastaa koiria. Eevi tunnistaa Sisun nimen ja ainakun kysyy, että missä Sisu on, lähtee neiti ettimään koiraa. Kylässäkin tyttö on heti kun kotonaan, jos siellä on koira/koiria joiden keskelle mennä taputtelemaan niitä. Eevi on tainnut ottaa myös Sisusta hieman mallia! Neiti kulkee tosi usein pitkin kämppää tossu, lelu, sukka, mikä ikinä kohdalle osuukaan, suussa. Siis oikeesti neiti kuljettaa kaikkea suussa ja tuo meille ne, hassu muksu! Koiran kuivamuonatkin on herkkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!