26.7.2014

Hiusten värinpoisto C-vitamiinilla

Etsin netistä kuinka voisin kotona yrittää vaalentaa hiuksiani ja törmäsin c-vitamiinilla hiusvärin poistoo. Hiusvärin poisto oli osalla onnistunut ja osalla ei. Selailtuani nettiä, innoistuin itsekkin kokeilemaan tätä.

C-vitamiini sisältää askorbiinihappoa, jota saa ostettua apteekista, joka poistaa hiuksesta keinotekoista väriä. Aluksi mietin, että voiko oikeasti vitamiinilla saada hiusväriä lähtemään, ja pakko oli kokeilla.

Ensimmäinen kokeilu kerta ei mennyt ihan putkeen, ostin huomaamattani kaupasta pore c-vitamiinia. Kun sekoitin murskatut poretabletit ja shamppoon, rupesi seos poreilemaan. En tiedä hattaako se, koska samaa ainettahan poretabletti sisältää kuin tavallinen c-vitamiinitabletti. Laitoin seoksen päähän ja annoin olla tunnin, ja pesin hiukset. Muutosta ei tapahtunut.

Alkutilanteessa hiusten väri oli tämä.

Päätin, että mun on pakko kokeilla toisen kerran, tavallisilla c-vitamiinitabetilla. Koska onhan muutkin saanut tuloksia, joten pitää minunkin saada. Kauppareissulla nappasin mukaan 500mg c-vitamiinejä, ja kotona pilkoin 40kpl niitä ja sekotin shamppooseen. Shamppoo jota käytin, oli ihan tavallista Tresemmé-shamppoota.


Kastelin hiukset ja kuivasin ne pyyhekuiviksi. Sen jälkeen sekoitin seoksen päähän ja laitoin hiukset  nutturalle sekä virittelin muovipussin päähän, jotta shamppoot ei leviä pitkin poikin, ja jotta Eevi ei vahingossa koske shamppoisiin hiuksiin.


Annoin c-vitamiini-shamppooseoksen vaikuttaa melkein pari tuntia, ja tältä hiukset näyttävät nyt:


Mitään muutosta en huomaa, joten ei tehonnut näihin hiuksiin. Täytyy tyytyä hiusten raidottamiseen, jotta saisin tätä väriä hieman vaaleammaksi. En taida kokeilla enään kolmatta kertaa, en usko että saan askorbiinihapolla hiusväriä lähtemään.

Ennen - jälkeen

1 kommentti:

  1. Se kuuluu tehdä askorbiinihapolla joka on jauhetta, lisäaineilla kyllästetyt pillerit ei varmasti toimi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!