15.7.2014

Leipomuksia

Oon viime aikoina innostunut leipomaan. Tai no aina mä oon leipoa tykännyt, mutta nyt on tullut sellainen vaihe, että kokoajan kotona pitää olla jotain leivottua.

Viime viikolla tuli tehtyä mustikkapiirakkaa ja mansikkakiisseliä, ja toissapäivänä tein elämäni ensimmäistä kertaa sitruunamarenkitorttua. Torttu oli aikalailla juuri sen makuista kun halusinkin, mitä nyt sitruuna maistui vähän liian vähän mun makuun. Ensi kerralla kun teen, niin tiedän että voi laittaa enemmän sitruunanmehua ja vähemmän sokeria, sekä kiisseli voisi olla hieman paksumpaa.

Tällä viikolla aattelin tehdä vielä mansikkakiisseliä, edellinen meni kuin kuumille kiville. Niin jos nyt tekisi hieman enemmän, että siitä riittäisi hieman pitemmäksi aikaa kuin päiväksi. Kiisseli osottautui hyväksi aamupalaksi. Eevin kanssa meinaa vähän toi syöminen jäähä, kun ei oikein ehdi tekemään mitään, vaan syötävän pitää olla helppo ottaa ja syödä. Ja oli pitkästä aikaa vielä tosi hyvää vaikka se olikin tehty kaupan pakastemansikoista. Sain naapurilta tänään mukavan määrän mansikoita kun sen pakkaseen ei mahtunut, joten kohta saa tuoreista mansikoista kiisseliä, ja ehkä piirakkaakin.

Nyt pitäisi keksiä mitä leipoisin seuraavan kerran. Tykkään kokeilla uutta, mutta en tiedä mitä tekisin. Oon yrittänyt netistä selailla, mutta ei ole vielä tullut vastaan mitään sellaista mitä olisi pakko päästä just heti tekemään. Mitä leipoisin?

Ruokaakin on tullut tehtyä nyt ihan erilailla, kun mies aloitti työt. Ennen en aina jaksanu tehdä ruokaa, ja saatoin olla syömättäkin, jos ei ollut kauhea nälkä, söin leipää. Nyt on tullut tehtyä joka päivälle ruokaa, jotta mies saa töihin eväät. Musta rupee tuntumaan, että teen aina samoja ruokia, jauhelihakastiketta, nakkikastiketta, makaroonilaatikkoo, kanaa ym, joten tarttisi keksiä jotain muitakin ruokia.

2 kommenttia:

  1. Jos sulla sattuu olee punaviinimarjoja leivo tällästä :)
    uneliasblogi.blogspot.fi/2007/09/unelmien-torttu.html?m=1
    Mulla pari pussia loju pakkases ikuisuuksia ku en tienny mitä niiistä tehä ni sit löysin ton, kokeilin ja oli hyvää :p tosin maitorahkan tilalla vaniljarahkaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punaviinimarjoi ei kyl löydy kotoota. Mutta jos mummolta saa niitä, niin täytyypä kokeilla! :)

      Poista

Kiitos kommentista!