18.7.2014

3kk neuvola

Meillä oli eilen 3kk neuvola, ja hyvää vauhtia tyttö kasvaa.

Neuvolan mitat oli:
paino: 6120g (7vko iässä 5185g)
pituus: 60,7cm (55,9cm)
pipo: 41cm (38,7cm)

"Tyytyväinen, tarkkaavainen neiti. Rintamaidolla kasvaa mukavasti. Iho siisti. Heijasteet ikätasolla. Vastavuoroisesti hymyilee ja juttelee."

Eevi sai neuvolassa 3kk rokotteet. Rotavirusrokote meni hienosti alas nielemällä, mutta piikit sattu. Kukapa sitä tykkäisi piikeistä. Itku loppui heti kun Eevi sai maitoa. Rokotuksista ei ole vielä ainakaan tullut mitään oireita, mutta meillä on varuiksi ostettu panadolia jos lämpöä nousee.
Eevi on kehittynyt paljon lyhyessä ajassa. Nykyään Eevi ottaa kokoajan katsekontaktia ja hymyilee sekä nauraa. Kaikki mikä osuu käsiin, pitää saada suuhun.

Mahallaan Eevi tykkää olla ja siinä nostelee itseään käsien varaan hienosti, ja jaksaa olla pitkiäkin aikoja siinä. Eevi potkii jaloillaan itteään eteenpäin, joten nykyään pitää tarkkaa miettiä mihin tytön jättää, jotta hän ei pääse putoamaan. Sohvalle ei voi enään jättää. Sänkyyn jätettäessä pitää katsoa, että Eevi on keskellä sänkyä ja että ymärillä on peitto ja tyynyjä.
Mahalta käännytään hienosti selälleen. Eevi on muutamasti kääntynyt myös selältään mahalleen, mutta se on tapahtunut sängyssä tai sohvalla, pehmeällä alustalla. Tarkoituksellisesti ei vielä käännytä mahalleen, selälleen kylläkin.

Meillä on ruettu myös hieman vierastamaan, ei onneksi vielä aina, mutta suht usein kumminkin. Kun joutuu jonkun muun kuin äitin tai isän sylii, menee suupielet alaspäin ja alkaa itku. Kun pääsee takaisin vanhempien sylii, itku loppuu ja ruetaan nauramaan.Täytyy toivoa, että neiti ei rupeisi ihan kauheasti vierastamaan ja että se ei kestäisi kauhean kauaa.
Kuinkahan kauan vierastaminen kestää? Saako sitä mitenkää helpotettua, jos se pahenee?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!