11.12.2014

8kk neuvola ja lääkäri

Eevillä oli tänään neuvola. Olin aatellut, että kyllä neidille on nyt tullut jonkun verran painoa lisää, mutta sitä oli tullut vain vajaa 600g parin kuukauden aikana. Mutta paino ei haittaa, likka kasvaa hyvin omalla käyrällään, eikä paino ollut laskusuunnassa.

Paino: 7610 g (6kk 7025 g)
Pituus: 68,3 cm (65,6 cm)
Py:44,6 cm (43,2cm)

Lääkäri kirjoitti seuraavaa:
"Suloinen tyttö. Hyvät taidot, motorisesti nopea oppimaan.
Kasvaa hyvin. Iho ok. Ei karsasta. Lonkat ok, pinsetti ok. Aukile ok.
Asiat mukavasti."

Sitten siinä on vielä muitakin ok -merkintöjä, mutta tyypilliseen tapaan se on lääkärin käsialaa, joten en saa selvää sen kirjoituksista enempää.


Neuvolatäti ja lääkäri päivittelivät kuinka kovaa vauhita meijän neiti kehittyy. Mitään negatiivistä tai mitään moitittavaa ei neidistä löytynyt. Kaikki asiat mitä Eevistä sanottiin oli positiivisiä. Hurja kiire tytöllä oppia kaikkea uutta. Lääkäri kyseli myös mitä kaikkea Eevi syö ja kehuja tuli kuinka monipuolisesti Eeville maittaa kaikki.

Eevihän siis syö aamu- ja iltapalaksi puuroa. Ruuaksi sosetta, jossa on erilaisia lihoja ja kasviksia sekä juureksia, nykyään jo hieman karkeampaa ruokaa ja ainakin kerran viikossa sormiruokaillen. Välipalaksi hedelmäsoseita, hedelmiä tai kiisseliä, mitä milloinkin kaapista löytyy. Päivän mittaan napostelee päivästä riippuen maissinaksuja, riisikakkuja, erilaisia leipiä, leikkeleen viipaleita, juustoviipaleita ja hieman muitakin maitotuotteita. Mitkään ruuat ei ole käynyt Eevin mahalle ja neiti on tosi hyvin oppinut pureskelemaan kaiken pieneksi. Ruisleivästä Eevi saa tosi hyvin palasia irti ja saa suussa hienonnettua ne sopiviksi nieltäviksi paloiksi.

Mitäs kaikkea meijän neiti motorisesti osaa jo?
-pinsetti otteen
-ryömiä
-kontata
-nousta tukea vasten
-kävellä tuen kanssa
-pieniä hetkiä seisoa ilman tukea
-kiipeillä
-halailla
-pusutella 
-karhukävellä, vielä kylläkin hieman huteraa


Eevi on kova likka juttelemaan, vaikka puheesta ei vielä mitää selvää saakkaan. Välillä Eevi konttaa mun perässä ja huutaa "mamma mamma", mutta ihan en ole varma tuleeko se tarkoituksellisesti vai muuten vaan. Eevi tunnistaa oman nimensä ja kääntyy aina kohti kun häntä kutsuu. Eevi osaa tulla luokse, kun pyytää "Eevi tule tänne".

Neiti on pääsääntösesti ilonen ja nauravainen. Eevi ei paljon turhia itke. Itkulle on yleensä aina joku syy. Luonteeltaan tyttö on kovapäinen ja "kaikki tänne heti" -tyyppinen. Jos joku ei mene niinkuin neiti tahtoo, tulee itku ja huuto. Jos Eeviltä kieltää jotain, tulee itku. Jos ruokalusikka ei ole riittävän nopeasti suussa, tulee itku. Jos äiti tai isi lähtee pois näköpiiristä tulee itku. Jos ei saa äitin tai isin puhelinta syödä, taikka kaukosäädintä tai xboxin ohjainta, tulee itku. Jos koira makaa just siinä mistä Eevi tahtoisi mennä, tulee itku ja neiti kiipeää koiran yli. Jos Eeviä kieltää syömästä lampun johtoja, tietokoneitten johtoja taikka puhelimen laturia, tulee itku.

Mummi kävi eräs päivä meillä.

 Eevi viihtyy pitkiä aikoja lattialla yksin leikkien ja jutellen. Omat lelut kiinnostaa paljon, ja koiran lelut on vielä kivempia. Eevi saattaa yhtäkkiä hävitä olkkarista ja jään ihmettelemään, että mitähän tyttö tekee, kun on niin hiljaista. Yleensä Eevi löytyy joko omasta huoneestaan leikkimästä tai rattaitten luota kiipeilemästä, tai sitten keittiöstä murusia ettimästä lattialta.


Viime päivinä neiti on ollut mun mielestä hieman ehkä itkusempi kuin yleensä ja viihtynyt paremmin sylissä. Yötkin on ollut vähän levottomia, vaikka Eevi ei yöllä kunnolla herääkkään. Viime yönä heräsin siihen, kun Eevi itki, mutta itku loppu lyhyeen ja unet jatku. Taitaa neidillä hampaat vaivata. Saas nähä milloin tulee lisää hampaita suuhun. 

Seuraava neuvola onkin sitten helmikuussa, 10kk iässä ja seuraava lääkärikäynti 1,5v iässä. Toivottavasti sitä ennen ei tarvitsisi Eevin kanssa käydä lääkärissä. Hyvin tyttö on kyllä tähän asti pysynyt terveenä, joten toivotaa että sama meno jatkuu.

1 kommentti:

Kiitos kommentista!