29.12.2014

Joulun pyhät

Jouluaattona herättiin jossain 8.30 aikoihin. Laitettiin tv.stä joulupukin kuumalinja pyörimään. Eevin serkku Alisa oli meillä yötä ja tytöt saivat avata kumpainenkin yhdet joulupaketit. Koirallekkin oli pakettinsa. Puolen päivän aikaan mentiin kukkakaupan kautta Eevin isomummolle kahville. Alunperin tarkoituksena oli syödä joulupuurokin siellä, mutta asiaan tuli pari muuttujaa joten koko puuro jäi. Mukanamme vietiin pipareita ja joulutorttuja kahvin kanssa tarjottavaksi. Annettiin isomummolle lahjaksi kuva hänestä ja Eevistä.
Vähän on mopossa vielä kasvuvaraa, ennen kun voi kunnolla ajella.
Seuraavaksi mentiin Timon porukoiden luokse, jossa oli myös kummitäti perheineen. Siellä menikin pari tuntia puuroa syöden, paketteja aukoen ja höpöttäen. Kotiin tultaessa meillä ootti ruoka valmiina ja saunakin oli jo lämpenemässä, Hanna oli tullut laittamaan kaiken valmiiksi. Kälyn tytöt availi paketteja, sen jälkeen oli kahvia ja juustokakkua ja sen jälkeen he lähtivät pois. Illalla käytiin vielä tarpomassa lumihangessa ja testaamassa pikku likan uutta pulkkaa. Lunta oli kyllä ihan liikaa, oli tosi raskasta yrittää vetää pulkkaa parinkymmenen sentin hangessa, mutta neiti viihty pulkassa tuulesta ja tuiskusta huolimatta. Mä olin jotenkin ihan poikki, kävin jo joskus 22 aikaa nukkumaan. Aamulla heräsi kyllä ihanan pirteenä, kun oli nukkunut kerrankin kunnon yöunet.
Kummityttö -tekstillä varustettu säästöpossu, jossa oli kolikoitakin valmiina.
Joulupäivänä käytiin iltapäivästä mummulla kahvilla ja siellä odotti Eeviä vielä pari pakettia. Illasta mentiin vaarilla käymään ja sen jälkeen mentiin kummitädin luo kummitätiä ja serkku poikia moikkaamaan.
Meijän joulu meni siis ihanan rauhallisesti sukulaisii ja läheisii näkien.
"Näin mä kävelen jo."
Serkukset leikkii <3
Tädin kanssa koiriin tutustumista.
Namnam mitä herkkua!
Se olisi enää pari päivää uuteen vuoteen. Ootan uutta vuotta innolla ja osittain jännittävin fiiliksin. Eevi lähtee tätien luo hoitoon uudeksi vuodeksi ja me saadaan pitkästä aikaa omaa aikaa. Vietetään porukalla iltaa meillä, herkkujen ja saunan muodossa. Ihanaa ja jännittävää. Eevi lähtee ensimmäistä kertaa tätinsä/kummitätinsä luokse yökyläilemään ja siellä on myös Eevin toinen täti kattomassa neidin perään. Vähän jännittää kuinka siellä menee, valvooko Eevi koko yön huutaen ja ei suostu syömään mitään, ja ajatteleeko tädit sen jälkeen, että ei tahdo enää ottaa meijän hankalaa neitiä kylään. Vaikkakin tiedän kyllä, että Noora ja Tintti pärjää kyllä tytön kanssa ja tiedän, että likka tykkää seurata serkku poikien puuhia ja omalla tavallaan osallistua niihin. Se vaan on vähän hankalaa antaa neitiä hoitoon, kun oon tottunut että neiti ei paljo hoidossa ole, vaan aina kotona mun kanssa. Mutta pakko rueta opettelemaan olemaan ilman Eeviä, se tekee meille kaikille hyvää. Iskä ja äiti saa vähän omaa aikaa ja Eevi tottuu tätiensä seuraan ja oppii olemaan vähän erossa meistä. Mulla jatkuu pian työtkin, joten pitää opetella olemaan Eevistä erossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!