13.12.2014

Mummi-äiti-tytärpäivä

Tänää meillä oli mahtava päivä! Aamulla herätessa ei vielä tiedetty mitä tämä paikka tuo tullessaan. Ainut mitä tiedettiin, oli se, että Timolla menee koko päivä auratessa yöllä satanutta lunta. Eeville aamupuuroa syöttäessä selailin facebookkia ja huomasin, että tänään on joulumarkkinat. Päätin kysäistä äitiltä lähtiskö se meijän kanssa sinne, kun tiesin että hänellä ei ole mitään kovin ihmeellistä ohjelmaa tänään.

Puuron jälkeen vaihoin Eevin yöpuvun päivävaatteisiin ja laitoin haalarin päälle sekä neiti vaunuihin. Lähin Eevin kanssa käyttämään Sisua ulkona. En tiiä oliko kaikista fiksuin valinta ottaa vaunut mukaan (rintarepun kanssa olisi päässyt helpommalla), koska yön aikana oli tullut parikymmentä senttiä lunta. Yllätyin siitä kuinka hyvin meijän vaunut kulki hangessa, ei löydy mitään moitittavaa! (Jos vaunuja miettii niin liputan Emmaljungien Edgien puolesta. Ja metallikorilla!) Sisun käytettyä tein autosta lumityöt. Hetken aikaa sai miettiä, että mitenhän se olisi fiksuinta tehdä Eevin ja koiran kanssa, takakonttikaan kun ei ollut yhteistyöhaluinen ja en saanut koiraa sinne.
Mulla meni ainakin 30min lumitöitä tehdessä, vaikka auto ei ole mikään iso. Mutta yritäny siinä tehdä lumitöitä, kun neiti ei viihdy vaunuissa ja koira hyppelee autossa. Sisälle päästyä tarkastin, että neidin hoitolaukussa on kaikki tarvittava ja pakkasin peiton ja leluja mukaan ja suunnattiin porukoille. Ja sieltä messukeskukseen markkinoille.

Messukeskukseen päästyä etsittiin ensimmäisenä meijän tuttu, joka oli tullut sinne töihin. Siinä kulukin tovi jos toinenkin rupatellessa. Äiti osti meille jokaiselle arvat siitä pisteestä ja ainut arpa josta voitti, oli Eevin. Pikku onnetar. Eevi voitti wc-paperitelineen, jossa oli langat ja neula mukana ja ohjeet, kuinka kankaaseen kirjotaan kukkasia. Saas nähdä tuleeko koskaan tehtyä.
Kyseisellä pisteellä oli myös aivan ihana bambi, johon Eevi tykästy. Pehmolle piti antaa usea märkä pusu.
Markkinoilla ei mun mielestä ollut mitään kovin ihmeellistä. Tosi paljon käsitöitä, sukkia, huiveja, lapasia sekä vaatteita. Oli myös paljon erilaisia koruja, ja muutama ruokapistekkin. Leluja, sisustusjuttuja ja tottakai erilaisia jouluaiheisia tilpehöörejä. Mistään ei tullut oikeen sellaista fiilistä, että "toi mun on pakko saada". Ainoat mitkä olisi ollut kivat, oli huopatossut, mutta niitä ei ollut meijän neidin pikku jalkaan sopivina.

Mummi osti tytölle ihanan sammakopehmolelun. Siitä tuli Eevin lemppari. Sisuki olisi tykännyt siitä ja se ei meinannut ymmärtää, että lelu on Eevin, ei sen.
Mummi osti mulle metrilakuja. Niitä on aina pakko saada, jos niitä näkyy jossain.
 Pitihän markkinoilla myös pysähtyä kahville ja pikku likka ruokkimaan.
Lopuksi Eevi sai vielä ilmapallopupun kirjahyllyyn koristeeksi. Mun mielestä toi ei ihan pupulta näytä, mutta tekijä sano, että se on pupu, hah.
Markkinoilla vierähti nopeesti reilu pari tuntia. Oli kiva kun ne oli sisällä niin ei tarvinnut lumessa kahlailla ja sormet kohmeessa hypistellä näytillä olevia esineitä. Markkinoiden jälkeen käytiin kaupassa ja tultiin meille tekemään salaattia ja saunomaan. Äiti innostui vielä viikkaamaan ison pinon meijän puhtaita vaatteita, kiitos siitä!

Oli mukava päivä kierrellä kojuja ja höpötellä, Eevikin nautti mummin seurasta. Eevi ei nukkunut tänää kunnon päikkäreitä, vaan muutamat lyhyet, joten uni tuli neidille hyvin melkein heti sänkyyn päästyä. Muutamasti kuulu itkua ja ajattelin, että näinköhän on suu kipeä ja joutuu särkylääkettä antaa, mutta nyt neiti on nukkunut hyvän tovin hissuksee.

Mä oon tässä nyt vähän kahden vaiheilla, laitanko jonkun leffan pyörimään vai meenkö käyttämään koiran ja nukkumaan. Timo on vieläkin töissä ja aluksi aattelin, että olisin valvonut siihen asti kun se tulee kotii, mutta saa nähdä tuleeko uni ennen sitä.

Huomenna meillä olisi sählypeli mitä aattelin lähtee Eevin kanssa kattomaan, jos vaan toi mies jaksaa sinne lähteä. Illalla Ansun olisi tarkoitus tulla meille käymään.

2 kommenttia:

  1. Kiitos aivan ihanasta päivästä <3 Eevi jaksoi yllättävän hyvin koko päivän :) Teillä on hyvä sauna ja tehtiin hyvää salaattia... Näitä päiviä pitäisi olla useammin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ittelles <3 Riittävästi vaan viihdykettä niin kyllä se jaksaa. Kauempaa se ei kyl olis jaksanu. Ei muutakun pidetään useammin! :) Ainakin aina kun isi on jossain tai Timo ;)

      Poista

Kiitos kommentista!