18.12.2014

Piparkakkuperinne

Me kun oltiin mun veljen kanssa pienempiä, meillä oli aina tapana mennä mummulle muutama päivä ennen joulua leipomaan pipareita. Pipareiden leivonta oli aina viikonlopun homma. Oltiin mummulla silloin yökylässä. Ensimmäisenä päivänä leivottiin piparit ja seuraavana päivänä koristeltiin ne, ja aina saatiin kotiin mukaan kasa itse koristeltuja pipareita. Ja koskaan en ole parempaa piparkakkutaikinaa syönyt, kun mummun tekemää. Kaupan taikinat ei vedä vertoja itse tehdylle taikinalle.

Joku aika sitten mummu kysy menisimmekö Eevin kanssa leipomaan pipareita ja ei tarvinnut kahdesti miettiä, totta kai menimme. Tänään siis mentiin mummulle. Mummulle on huomat noin 500m, joten kauaa emme sinne kävelleet.
Eevikin pääsi tutustumaan piparkakkutaikinaan.
Kotiin päästyä koristelin muutaman piparin ajankuluks. Mitään kovin taiteellisia luomuksia ei syntynyt, aattelin säästää luovuuden piparkakkutaloon, haha! Pipareitten seassa on myös muutama Timon koristelema yksilö. Ei varmaan ole vaikeaa arvata mitkä ovat tuon kaksi lahkeisen tekemiä.
Mun mielestä oli kiva perinne mennä aina mummulle yökylään leipomaan pipareita, ja tykkäisin jos Eevikin oppisi tämän perinteen. Uskon, että Eevikin nauttisi tehdä mummun kanssa pipareita.

Mulla olisi tarkoitus tehdä viellä piparkakkutalo meille. Saas nähä mikä päivä saan sen tehtyä. Ajattelin, että tänään olisin tehnyt sen, mutta en jaksanutkaan. Huomenna mennään kaupoille äitin ja Eevin kanssa, joten en tiiä saanko huomennakaan vielä tehtyä sitä. Jos vaikka sitten viikonloppuna viimistään. Yhtään en vielä tiedä miten aijon piparkakun koristella, pitää varmaa netistä kattella kuvia jos saisi inspiraation.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!