8.11.2014

Broilerille marinadi

Mä oon aina, siis oikeesti aina, ostanu kaupasta valmiiksi marinoituja broilerin suikaleita. En ole edes vilkaissut marinoimattomia suilakeita. En ole osannut ostaa niitä, aina automaattisesti meen sinne marinoitujen luokse ja sieltä nappaan matkaa hunajamarinoituja tai joskus vaihteeksi pippuri- tai limemarinoituja.

Nyt kun Eevi on ruennut pikku hiljaa syömään suht samaa ruokaa meijän kanssa, en voi hälle vielä antaa marinoituja suikaleita. Viime kerralla kaupasta otin ison paketin marinoimattomia ja tavalliseen tapaan paistoin siitä osan Eeville. Ja kyllä, paistoin, en keittänyt, kauhea äiti...

Eevin ruuan valmistuttua jäin miettimään miten maustan suikaleet. Koskaan kun en ollut tehnyt mitään marinadia, olin hetken kieli keskellä suuta, miettiessäni mitä laitan marinadiin. Sen tiesin, että ruokaöljyn sekaan laitan jotain, mutta mitä? Kaivelin kaappeja ja marinadiin tuli vähän kaikkea.

Ruokaöljyn lisäksi laitoin:
-reilusti valkosipulia, 3 isoa kynttä
-mustapippuria
-broilerimaustetta
-valkopippuria
-curryä, reilusti
-paprikamaustetta
-sitruunamehua
-soijakastiketta
-ja vähän sokeria makeuttamaan


Sekoitin broilerin suikaleet marinadin sekaan ja annoin niiden maustua reilun puolitoista tuntia huoneenlämmössä.


Seuraavaksi broilerit pannulle paistumaan ja sekaan purkki ruokakermaa. Ja pakko kehua, että oli kyllä hyvää. Jatkossa ostan mielelläni marinoimattomia ja teen itse marinadit. Tulee paljon maistuvampaa.

1 kommentti:

Kiitos kommentista!