7.11.2014

Kuppikakkuja

Ansu tuli meillä sunnuntaina käymää ja oltiin suunniteltu, että voitaisiin tehä jotain ruokaa yhdessä ja mahdollisesti leipoa jotain herkkua. Kello oli kumminkin aika paljon siinä vaiheessa, kun oltaisiin päästy ruokaa tekemään, joten päätettiin jättää se ensi kertaan.

Mietin, että jotain herkkua olisi kiva tehä yhdessä jota voisi sitten nauttia kahvitellessa. Päätin, että tehdään kuppikakkuja. Kuppikakuista saa aivan ihanan näkösiä, mausta puhumatakaan. Selailin nettiä, ettiessäni hyvää kuorrutetta. Päädyin pätkis- ja valkosuklaaseen.

Mulla ei olisi aika riittänyt muffinssien tekoo alusta asti, joten tällä kertaa olin laiska ja tein kaupan valmispussista muffinssit. Ja yllätyin kuinka maukkaita voi saada valmispussista, johon lisätään ainoastaan vesi ja öljy. Lisäsin muffinssien keskelle pätkis ja valkosuklaa sydämet.


Tein siis muffinssit etukäteen, jotta ne ehti jäähtyä kunnolla ennenkun rupesimme Ansun kanssa kuorruttamaan niitä.

Kuorrutteet tehtiin maustamattomaan tuorejuustoon.

Sulatettiin valkosuklaa mikrossa ja sekotettiin se sähkövatkaimella tuorejuuston sekaan. Lisättiin sekaan myös hieman elintarvikeväriä. Seuraavaksi tuorejuustoseos pursotin pussiin, ja pursottamaan.


Pätkisten sekaan laitettiin myös maitosuklaata ja sulatettiin liedellä vesihauteessa. En ollu aiemmin sulattanut pätkiksiä, joten vähän epäilytti tuleeko siitä mitään. Massa oli vähän paksumpaa, mutta hyvin se suli.


Pätkiskuppikakuista tuli aika makeita, tämmönen herkkupylly ku mä oon, ei pystynyt syömään yhtä enempää. Valkosuklaasta mietin, että onkohan se niin hento maku ettei se maistu miltään, mutta kyllä, ihan oli valkosuklaan makuisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!