19.11.2014

Eevin rytmi

Aattelin tulla kirjottamaan millanen päivärytmi Eevillä on.


Meillä meni aika pitkään ennenkuin meille tuli ees jonkulainen rytmi. Ennen meillä saatto olla joka päivä vähän erilainen, herättii 8-12 aikaa ensimmäisen kerran, ja sit jatkettii vielä unia tai ruettii leikkimää, miten millonkin. Päiväunia neiti nukku noin 30min pari kertaa päivässä ja kellonaika aina vaihteli, hyvinä päivinä Eevi nukku jopa tunnin putkee. Ruoka kylläkin ollaan aina syöty suuripiirtein samaa aikaa, samoin iltapuuro.


Se, että meillä ei ollut perjaatteessa mitään tiettyä kaavaa minkä mukaan päivät meni, ei haitannut ollenkaan. Silloin syötiin välipalaa, kun nälkä tuli ja silloin nukuttiin, kun väsytti. Jos jonnekkin ollaan lähetty niin Eevi on ollut aina nätisti ja nukkunut vaunuissa ja jos nälkä on tullut ollaan pysähdytty syömään. Totta kai välillä pientä kiukuttelua, mutta ei kukaan ole iloinen ja tyytyväinen kokoajan.

Nykyään meillä on tietty kaava, jonka mukaan päivät kulkee, ainakin suurinpiirtein. Tietenkin poikkeuksia tulee, välillä nukutaan vähemmän ja välillä syödään useammin.


Aamusin Eevi herää 8 aikaa, viimeistään 9. Herään joka aamu siihen, kun Eevin huoneesta alkaa kuulua itkua ja haen neidin meijän sänkyy. Siinä sit juodaa maitoa ja sen jälkeen noustaan leikkimään. Ennen jäätiin sänkyyn leikkimään hetkeksi, mutta koska sänky on toisinpäin nykyään, ei sinne voi jäähä ettei likka putoa sängystä.

9-10 maissa on aamupuuro. Puurona ollaan syöty kaurapuuroa ja mannapuuroa vuorotellen. Ensi kerralla pitää muuten muistaa ostaa ruispuuroa, jotta tulisi vähän vaihtelua! Ja riisipuuroakin voisi kokeilla. Puuron sekaan laitetaan hedelmäsosetta, jos kaapista sattuu löytyy niin survon sekaan hedelmiä tai marjoja. Jos Eevi ei ole puuron jälkeen väsynyt leikitään vielä hetki ja sitten ensimmäisille päikkäreille.


Eevi nukkuu pari tuntia päikkäreitä. Sitten syödään välipalaksi hedelmäsosetta joko heti tai hetken päästä, riippuu onko neidillä nälkä. 14 aikaan on taas päikkärit (näitä ei nuku aina) ja niitä taas ehkä noin 2 tuntia. 16-17 aikaa on ruoka-aika. Ruuaksi on itsetehtyä sosetta, jos ollaan jossain muualla kuin kotona niin kaupan ruokaa. Ruuan jälkeen on päikkärit, jos päivällä ei ole nukuttu vielä toisia unia.


Iltapuuro on 20-21 aikaan ja sen jälkeen on jokatoinen päivä kylpy tai sauna. Eevi tykkää olla saunassa, sekä ammeessa on kiva lillua. Uutena juttuna suihkussa lattialla on kiva leikkiä veden valuessa päälle.

Yöunille Eevi käy 22 aikoihin viimeistään. Ennen yöunia neiti saa vielä maitoa paitsi jos Timo nukuttaa tytön.

Eevi on muuten tehny nukahtamisesta ihanan helppoa! Riittää, että sen vie sänkyy ja sinne se nukahtaa itekseen (*kopputtaa puuta* muuten se ei huomenna nukahda). Ennen likka nukahti aina tissille ja siitä sit sänkyy, mutta nykyään Timokin saa Eevin nukahtamaan, kun antaa puuron ja vie sänkyy. Tosin kertaakaan Timo ei ole vielä kokeillut nukuttaa Eeviä sillai, että mä en ole ollut kotona...



Pakko myöntää, että arki on hieman helpompaa nyt suurinpiirtein tietää milloin Eevi nukkuu. Helpompi yrittää miettiä menoja ja ajottaa niitä. Kauppaan lähdetään, kun tyttö on herännyt ja ulkoilemaan kanssa silloin, taikka sitten sillain, että Eevi nukkuu lenkin ajan. Kaikista ihaninta on se, että meijän tyttöä ei haittaa jos jotkut päivät on erilaisia. Eevin rytmi ei mene sekasin, vaikka syötäisiin ja nukuttaisiin vähän eri aikaa tai jos muuten päivä poikkeaa normaalista. Ei siis tarvitse miettiä, että ei voisi tehdä joitain juttuja sen takia, että Eevin pitäisi olla nukkumassa päikkärit omassa sängyssä taikka syödä ruoka kotona.

Että sellanen rytmi on Eevillä. Nyt mä katon viellä hetken telkkaria, sitten koira ulos ja nukkumaan. Koira on ihan väsynyt, kun käytiin lenkillä ja pistäydyttiin koirapuistossa jossa Sisu sai juosta jonkun aikaa. Pitkästä aikaa mulla on hyvä mieli siitä, että koira on saanut ainaki kunnolla lenkkeilyä tänää. Eikä muuten ihan varmasti ollut viiminen kerta, kun käytiin koirapuistossa. Sinne oli lyhyempi matka, kun olin kuvitellut! Tulee juuri sopiva kävelylenkki Eevin kanssa, kun menee sinne ja takasin. Pidempää aikaa likka ei viihtyisi vaunuissa paikallaan jollei nuku.

Ainiin, huomenna mun äiti tulee kattomaan Eeviä siksi aikaa, että mä pääsen käväsee uimassa. Ihanaa! En ole käynyt yhtään missää yksinäni Eevin synnyttytä, ellei lasketa kahta kauppareissua, joten ihana päästä yksinää rentoutumaa uinnin merkeissä.
Hyvää yötä! Terveisin me

5 kommenttia:

  1. Teillähän alkaa olemaan samanlainen rytmi kuin meillä! :) Helpompi nähdä kun heräätte aamusta ja syötte melkein samaan aikaan. Ainut että Veeti syö sen 5-ateriaa päivässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ei vaa aamusin päästä viel mihkää, mulla menee heräämisessä sinne puolille päiville :D Mä en jotenki osaa antaa viittä ateriaa ja eipä Eevi vielä ainakaan tarvitse.

      Poista
  2. Ai, mun mielestä ihan helppoa kun aterian väli on aina 3h :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eevi ei tartte vielä viittä ateriaa, neljä riittää ihan mainiosti. En viittii kokoaikaa olla "turhaa" tuputtamassa ruokaa.

      Poista
  3. Et ilmeisesti ymmärtänyt mutta hyvä ettei tarvitse :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!