29.11.2014

Leipuri hiiva...

...hän asuu kumputiellä... Viime viikolla mokkapaloja, mutta mitäs tällä kertaa. Muhun iski taas leivonta fiilis ja mietin mitä leipoisin. Facebookin etusivulla näkyi, kun joku oli kysynyt jossai ryhmässä (en kattonut tarkemmin kuka ja missä ryhmässä) mitä leipoisi, jotain muuta kuin mutakakkua. Ja niin sain idean. Mun on monesti pitänyt tehdä sitä, vielä en kuitenkaan ole tehnyt joten tää oli eka kerta kun tein sitä. Mutakakkua.

Googlettelin mutakakkuohjeita ja yritin valikoida minkä niistä mukaa tekisin. Päädyin maku.fi sivun ohjeeseen. Tosin monen sivun ohjeet oli aikalailla samallaisia, jotain pieniä heittoja oli ainesten määrissä. Suunnitelmissa oli jo pari päivää sitten leipoa, mutta aina on tullut jotain muuta. Tänää päivällä oli turhaa aikaa pikku likan ollessa päikkäreillä, joten ei muutakun kulho nenän eteen ja aineksia sekottamaan. Muokkasin ohjetta hieman, lisäsin kaakaojauhetta 0,5dl ja laitoin jauhoja vain 2dl.
 Koristelin kakun tomusokerilla.
 Ostin tänää kaupasta vanilijavaahtoa kakun seuraksi.

Ja pakko sanoa, että oli hyvää! Paljon parempaa kuin kaupan pakasteesta mutakakku. Ja oli tosi helppo tehdä! Hieman vähemmän aikaa olisi voinut pitää uunissa, niin keskusta olisi jäänyt semmosseksi löysäksi valuvaksi, mutta ei haittaa, ei ollut ylikypsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!